ABN AMRO daagde de toptalenten van DTA 2 uit. Ben jij de volgende?

Afgelopen februari was Robin de Boer, product Owner bij ABN AMRO, als opdrachtgever betrokken bij de tweede Digital Talent Academy. In de Digital Talent Academy heeft een deel van de deelnemers gewerkt aan een uitdagende challenge van Robin en ABN AMRO. Bovendien gaat DTA-deelneemster Manon als trainee aan de slag bij ABN AMRO. Hieronder vertelt Robin hoe hij de Digital Talent Academy ervaren heeft.

Hoe was het om als opdrachtgever mee te doen?

Verfrissend! We waren erg nieuwsgierig naar EVG Start en wilden graag kennis maken. Door mee te doen aan de DTA wordt er aan de ene kant met een jeugdige blik naar een probleem binnen jouw organisatie gekeken, maar zie je ondertussen ook vier weken lang potentiële werknemers aan het werk. Dat is erg waardevol geweest.

Wat vind je het leukst aan de Digital Talent Academy?

Dat er daadwerkelijk een goed idee is bedacht. En dat in vier weken! Dat vind ik best knap. Het zijn toch mensen die het bankwezen niet kennen en onder hoge tijdsdruk moeten presteren. Ik vond overigens de afgevallen ideeën minstens zo inspirerend. Ook heeft onze deelname ervoor gezorgd dat we een andere kijk op het aannemen van nieuwe mensen hebben gekregen, binnen ons team.

Heeft de DTA geleidt tot match tussen ABN AMRO en een talent?

Jazeker! Manon is onze nieuwe trainee. Zij gaat komend jaar het in de challenge uitgewerkte idee in praktijk brengen. We wensen haar veel succes!


Een innovatie oplossing voor jouw challenge, onze talenten leren kennen en begeleiden én je netwerk vergroten. Wil jouw organisatie meer weten over het insturen van een challenge? Stuur dan een e-mail naar karel@evgstart.nl of bel naar 06 14 60 14 70. We denken graag met je mee.