“Dankzij de Digital Talent Academy en EVG Start is de drempel naar werken een stuk lager geworden.”

Maxime Kramer deed in juni mee aan de Digital Talent Academy (DTA). Vier weken lang volgde ze workshops en trainingen en werkte ze aan een challenge van een echte opdrachtgever om te ontdekken wie zij professioneel is en wat voor haar de beste start van haar carrière is. Wij spraken haar over haar deelname, het ontwikkelen van jezelf en haar nieuwe uitdaging als EVG-trainee bij GVB.

Waarom heb je meegedaan aan de DTA?

Ik was klaar met studeren en wist niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, maar ik vond de drempel naar werken heel hoog. Ik zocht dus eigenlijk een soort tussenstap; iets waardoor ik mezelf verder kon ontwikkelen en verdiepen. Op Instagram zag ik een advertentie van de Digital Talent Academy. Daar stond in: “we slaan de brug tussen leren en werken”. Dat sprak me meteen aan en zo is het balletje gaan rollen.

Wat heb je geleerd tijdens de DTA?

Ik heb veel over mezelf geleerd. Over hoe ik overkom, hoe ik communiceer en wat mijn rol is binnen een team. Tijdens mijn studie heb ik vooral inhoudelijke vaardigheden en skills opgedaan, maar binnen de DTA is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met name de workshop over groepsdynamiek vond ik erg interessant. Ook ben ik veel bewuster geworden van dat wat ik kan bijdragen en waar mijn kracht ligt. Zo heb ik gemerkt dat projectmanagement goed bij mij past.

Hoe kijk je terug op de DTA?

Met een zeer voldaan gevoel! Ik had van te voren geen bepaalde verwachtingen, maar ik heb in een korte periode ontzettend veel geleerd en gedaan. Vooral het werken aan de challenge vond ik erg leuk. Ook is de drempel naar werken dankzij de DTA en EVG Start een stuk lager geworden. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en weet beter wat ik wil.

En nu?

Nu ga ik per januari beginnen met mijn EVG-traineeship bij GVB! Ik ga aan de slag als application specialist en word de schakel tussen de verschillende stakeholders. Een uitdaging waar ik enorm naar uit kijk!


Wil je op de hoogte blijven van EVG Start en de Digital Talent Academy? Volg ons op LinkedIn.