"De DTA heeft écht een kickstart gegeven aan mijn carrière"

Renee Groes was een van de deelnemers van de eerste EVG Start Digital Talent Academy (DTA). En met succes! Ze is namelijk in december begonnen met een traineeship bij EVG Start en werkt nu bij de NPO als product coördinator. Ze vertelt ons hoe ze de DTA heeft ervaren en wat ze eraan heeft gehad.

Klik hier voor meer informatie over de Digital Talent Academy

Waarom heb je je ingeschreven voor de DTA?

Tijdens mijn zoektocht naar een baan werd mijn interesse in IT gewekt. Ik miste alleen deze skills - ik heb namelijk een Business Administration achtergrond. De DTA legt een basis voor digitale skills met onder andere een scrum certificaat, design thinking en lean start up. Dus ik zag dit als de perfecte kans om mijn IT-vaardigheden te ontwikkelen!

Hoe kijk je terug op de DTA?

Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op de DTA. Tijdens de DTA ben ik er onder andere door mijn mentorgesprekken achter gekomen welke functie echt bij mij past en heb ik kennis opgedaan die ik nu bij mijn huidige functie dagelijks in de praktijk breng. Mijn deelname was de beste beslissing van 2020!

Kan je meer vertellen over je ervaringen met de DTA?  

Ik heb alleen maar genoten. Ik heb grote stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Van de cursussen en business case die mij nieuwe vaardigheden leerden tot de persoonlijke ontwikkeling die mij nieuwe inzichten heeft gegeven. En niet te vergeten de groep DTA'ers waar ik veel leerzame, maar ook super gezellige momenten mee heb gehad!

Tenslotte, wat heb je aan de DTA gehad?

De DTA heeft mij mijn huidige functie bij de NPO gebracht. Mijn groep kreeg namelijk de NPO als business case en vanuit daar is het balletje gaan rollen! De DTA heeft dus écht een kickstart gegeven aan mijn carrière.   

Veel succes met je nieuwe functie, Renee! En welkom bij EVG Start.