De term traineeship wordt misbruikt (en waarom dat een kwalijke zaak is)

Er is iets aan de hand in traineeshipland: het aantal traineeships groeit explosief. Erger nog is dat de term wordt misbruikt. Iedere werkgever die op zoek is naar jong talent gebruikt het woord. Maar trainees zijn van een speciaal soort. Met de keuze voor een traineeship zeggen ze in feite: ik ben nog niet klaar met de ontwikkeling van mezelf als professional, ik ga op zoek naar wie ik ben. Dat is moedig. Dat is potentie. Dat is goud. Maak daar geen misbruik van.

Hbo- en wo-studies pretenderen je op te leiden voor het werkende leven, maar in deze fase (tot vijfentwintig jaar in de meeste gevallen) wordt je vooral volwassen. Je hersens raken volgroeid, je verkent je grenzen. Een traineeship is een vervolg op die vormende fase. Je leert jezelf kennen en ontdekt jezelf als professional, inclusief al je kwaliteiten en valkuilen. Om uiteindelijk de transfer te maken naar wat je wilt. Je stoomt jezelf – met behulp van mensen die je challengen en het geduld hebben om naar je te luisteren – klaar voor het werkende leven. Dat is een proces met een begin en een einde. Dát noem je een traineeship.

Geen kunstjes en trucjes

Tijdens een traineeship leer je geen kunstje(s). Het is geen bundeling (introductie)traininkjes, aangeboden door mensen die snel geld aan je willen verdienen. Een traineeship is al helemaal geen lokkertje voor startersfuncties. Of nog erger: een veredelde stage. Als de drie hoofdvragen – Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? –  niet aan bod komen is het meteen code rood. De professional staat centraal tijdens een traineeship, niet de functie die een werkgever voor hem of haar op het oog heeft. Voor kunstjes en trucjes verwijs ik je graag door naar een vakopleiding.

Lanceerplatform

Een traineeship is een lanceerplatform! In eerste instantie voor de professional zelf. Eerst leert hij of zij zichzelf kennen. Talent krijgt de ruimte om tot wasdom te komen. Zo wordt een trainee steeds waardevoller voor de organisatie. Trainees zijn loyale, zelfbewuste, ambitieuze mensen. Mits je dus geduld hebt en bereid bent om te investeren.

Vergelijk een traineeship met de jeugdopleiding van Ajax (of Feyenoord zo je wilt). Clubs investeren in jonge spelers, die zij scouten op basis van potentie. Jarenlang wordt er in die spelers geïnvesteerd, met als doel het eerste elftal halen. Als zo’n talent vervolgens daadwerkelijk doorstroomt naar het eerste elftal plukken club én speler de vruchten. Zelf opgeleide spelers, zoals als Donny van de Beek en Jordie Clasie, hebben hart voor de club, kennen de cultuur en blijven hun werkgevers in de regel jarenlang trouw, om daarna eventueel een mooie transfer te maken. Vaak keren ze later terug naar hun opleidingsclub. Een verbintenis voor het leven. Ter indicatie: tachtig procent van de EVG Start-trainees blijft na een traineeship werkzaam bij de opdrachtgever.

Gebruik je de term traineeship, dan is je verantwoordelijkheid groot. Een traineeship is een langetermijninvestering. Misbruik is laag en slap. Het is een worst voorhouden: zeggen tegen een groot talent als Van de Beek dat je een fantastisch opleidingstraject voor hem hebt, terwijl je een amateurclub bent zonder fatsoenlijke jeugdtrainers. Wie de term traineeship misbruikt, ontneemt een talent de kans op een kickstart. Het zou strafbaar moeten zijn.

Karel van Gool, CEO en Founder van EVG Start