EVG Start intensiveert samenwerking met Feenstra

EVG Start en Feenstra trekken al een tijdje samen op als het gaat om het opleiden en ontwikkelen van jong talent. Steeds meer trainees vinden hun weg naar een traineeship van EVG Start bij Feenstra. In een hernieuwde samenwerking gaan EVG Start en Feenstra een stap verder. Wij spraken met Maud Provily-Sliepen, directeur HRM en Health & Safety bij Feenstra, over samenwerken met EVG Start, de Digital Talent Academy en het ‘nieuwe werven’.

Jong talent

De vruchtbare samenwerking tussen EVG Start en Feenstra begint in 2017. “We wilden graag een traineeship aanbieden, maar zijn een te kleine organisatie met voornamelijk MBO-geschoolde functies en relatief weinig functies op HBO-niveau om ieder jaar een vaste groep trainees aan te nemen en een loopbaan binnen Feenstra te bieden. Via mijn netwerk ben ik toen bij EVG Start terechtgekomen. EVG Start ondersteunt bedrijven met het aantrekken en ontwikkelen van jong talent. Zelf hebben we hier geen tijd voor, omdat we een operationeel bedrijf - midden in energietransitie - zijn. Ik ben ontzettend blij dat we in EVG Start een partner hebben gevonden die de markt goed kent, talenten selecteert en begeleidt, en onze trainees een netwerk aan collega-trainees geeft. Met name dat laatste vind ik erg belangrijk, omdat we dat binnen Feenstra onvoldoende kunnen bieden.”

Hernieuwde samenwerking

Nu - vier jaar later - is het tijd voor een volgende stap. “EVG Start past echt bij ons. Ze begrijpen wat wij doen en zijn oprecht geïnteresseerd in wat er bij ons speelt. Wat er nu gaat veranderen is dat wij de intentie uitspreken ieder jaar tenminste twee tot drie trainees aan te nemen. Die commitment durven wij na vier jaar wel te maken. Eerder wisten we niet of we trainees een loopbaan binnen Feenstra konden bieden, maar inmiddels weten we dat dit wel degelijk kan. Tot nu toe hebben wij alle trainees na afloop van hun traineeship een vast contract kunnen aanbieden. Daar ben ik best trots op.”

Het nieuwe werven

Sinds een jaar is EVG Start met de Digital Talent Academy (DTA) begonnen. In dit vierweekse mini-traineeship kunnen potentiële opdrachtgevers talenten direct aan het werk zien door een challenge aan te leveren. Maud: “Aan de bedrijfskant kost het wat tijd om een challenge voor te bereiden en te begeleiden, maar daar krijg je - los van een oplossing voor de challenge - veel voor terug. Je ziet hoe de talenten interacteren met jou als opdrachtgever en kunt naderhand veel beter bepalen wie er wel en niet bij jou past. Als technisch installatiebedrijf is het soms best lastig om HBO’ers en WO’ers te bereiken. Door mee te doen aan de DTA maken wij niet alleen kennis met de talenten, maar de talenten ook met ons. Een win-win situatie dus.”


Ook kennismaken met onze toptalenten? Dat kan! Lever een challenge aan of doe mee met één van onze pitchdagen.
Neem contact op met Karel via karel@evgstart.nl of bel naar 06 14 60 14 70.