Het einde van de CIO

De CIO gaat op den duur verdwijnen. Of beter gezegd, is zelfs aan het verdwijnen. Allemaal omdat IT steeds minder complex wordt. En dat heeft gevolgen voor de aanwas van nieuw talent. Ik zal uitleggen wat ik bedoel.

Even terug in de tijd om te zien waar we vandaan komen. In 1996 ging ik bij Nationale Nederlanden als administratief medewerker aan de slag. In het hoogste kantoorgebouw van Nederland maakte ik kennis met IT. Voor mij betekende dit werken met een AS400 (wie kent hem nog?) en een berg aan handboeken. En dat allemaal in een ITIL-omgeving om de processen te regelen. De tijd dat een medewerker op de afdeling verantwoordelijk was voor de gehele IT, omdat hij toevallig een PC thuis had, was toen al lang voorbij. Maar het was er niet minder complex op geworden. Enkel om een pensioen te beheren?

Lees het artikel verder op Dutch IT-channel