Martha Teijema over de talenten van de Digital Talent Academy: “Laat je verrassen door hun visie en ideeën.”

Martha Teijema, medewerker Zorgrecht bij Dokters van de Wereld, was als opdrachtgever bij de derde editie van de Digital Talent Academy (DTA) betrokken. Wij spraken haar achteraf. Hoe heeft zij deelname aan de DTA ervaren?

Waarom heeft Dokters van de Wereld meegedaan?

Wij hebben eerder al twee trainees van EVG Start gehad. Dat is erg goed bevallen. Toen we met een vraag zaten - we wilden graag een digitaal platform voor alle vrijwilligers van Dokters van de Wereld, Stichting Bootvluchtelingen en Laguna Collective - leek dit een uitgelezen kans. Zelf hebben we de expertise niet in huis, dus waarom niet een ander om hulp vragen?

Wat vond je van de talenten van de Digital Talent Academy?

Super goed! Wat ik vooral heel fijn vond, is dat er echt naar een match wordt gezocht. Bij een bank zet je andere mensen neer dan bij ons. Wat ik ook heel leuk vond, is dat iedereen binnen het projectteam heel verschillend was. Ieder lid nam een andere achtergrond en visie mee. Dat is echt een meerwaarde geweest.

Wat heeft deelname Dokters van de Wereld opgeleverd?

Een concreet eindproduct! We hebben nu een platform dat werkt. Na de Digital Talent Academy heeft Maxime, een van de projectleden, een maand lang bij ons gewerkt om het gekozen idee werkend te maken. We zijn erg blij met het resultaat.

Heb je nog tips voor andere opdrachtgevers?

Geef de talenten de ruimte! Laat je verrassen door hun visie en ideeën.


Ook als opdrachtgever meedoen aan de Digital Talent Academy en kennismaken met onze toptalenten? Dan kan! Lever een challenge aan door een mail te sturen naar
karel@evg-start.nl of bel naar 06 14 60 14 70.