Mijn EVG Bootcamp ervaring

Precies een jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met EVG Start en kon ik op de inhouse dag in april 2018 proeven van de sfeer en werkwijze van EVG. Wat me aansprak waren de energieke mensen, de persoonlijke aanpak en de ruimte die er is om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Nu, één jaar later, ben ik afgestudeerd, heb ik een mooie reis achter de rug én ben ik in januari begonnen aan mijn traineeship bij EVG. Ondertussen heb ik dus de persoonlijke werkwijze van EVG als trainee kunnen ervaren.

Zo zijn we met een groep trainees op EVG Bootcamp geweest. Drie dagen en twee nachten afgezonderd van de buitenwereld om in onze eigen bubbel heel veel leren. Over elkaar én over onszelf. Onderwerpen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld beter luisteren naar elkaar, ontdekken waar je krachten liggen en leren welke rol je inneemt in een groep. We voerden verschillende opdrachten uit, waarbij de groepsdynamiek duidelijk zichtbaar werd. We deelden persoonlijke verhalen, hebben geleerd van elkaars feedback en we hebben grenzen verlegd toen we de hoogtepaal beklommen. Waardevol om te ervaren hoe groepsprocessen kunnen veranderen en welke invloed je daar zelf op hebt. Ik heb geleerd dat je aan iedereen die je ontmoet een klein beetje van jezelf meegeeft en daarnaast hebben we aan den lijve ondervonden dat duidelijke communicatie en de tijd nemen om even stil te staan cruciaal is voor een goede samenwerking. Lessen die we allemaal meenemen in de rest van ons werkende leven!

Hoewel de naam ‘EVG Bootcamp’ doet voorkomen alsof we dagenlang zijn afgemat op de sportvelden, viel dat gelukkig mee. Maar vermoeid, dat waren we zeker toen we huiswaarts gingen. Al speelden de lange gezellige avonden die we met elkaar deelden na overdag hard werken daar waarschijnlijk ook een rol in... Deze combinatie maakte het weekend bijzonder en hier zag ik ook mijn eerste indruk van EVG terug: een persoonlijke benadering en elkaar de ruimte geven om jezelf te zijn en veel (van elkaar) te leren.

 

Anne de Lange

/media/1781/bb4a09b4-bffd-41b2-8f2e-285e2c84debd.jpg?mode=max&width=1920&rnd=132058434250000000