Net afgestudeerd... Solliciteren en neem mee...

Afgestudeerd en klaar om te gaan solliciteren?! Wat moet je nu echt meenemen naar een sollicitatiegesprek? Onze Recruiter Marloes weet raad!

1 Jezelf

Kom als jezelf. Blijf dichtbij wie je bent en wat je wilt. Trek iets aan waar je jezelf prettig en professioneel in voelt. Het begint met het "Wow!" gevoel. Yes wat een leuke vacature, hier word ik enthousiast van. Als dat het geval is, zeg dat dan ook in je motivatie.

2 Je goede humeur

Breng je goede humeur mee. Ga enthousiast solliciteren, ook al is het de 1ste of de 100ste keer. Solliciteren is leuk en leerzaam en niet iets om nerveus over te zijn.

3 Je motivatie

Ken je eigen motivatie. Weet waar en waarom je gaat solliciteren, zodat je voor jezelf duidelijk hebt wat je gaat en wilt gaan doen met de baan waarvoor je solliciteert. Als je oprecht enthousiast en intrinsiek gemotiveerd bent, komt dat altijd vanzelf naar boven in een gesprek.

4 Je vragenlijst

Je vragenlijst zit in je hoofd. Breng een spiekbriefje op je telefoon mee of wat je gemakkelijk vindt. Bereid je goed voor. Lees de website en vraag wat je niet duidelijk vindt. En weet wat je belangrijk vindt om dolenthousiast aan de slag te kunnen gaan bij het bedrijf van je dromen.

5 Je kritische blik

Heb een kritische blik naar jezelf en het bedrijf waarvoor je wilt gaan werken. Het is tenslotte je eigen toekomst. Draai het eens om: Jij komt solliciteren omdat je het bedrijf leuk en interessant genoeg vindt om je carrière te beginnen. Pas ik hier wel? En ga ik hier veel leren en beleven?!!

 

Succes en veel plezier met solliciteren!