Terugblik op het EVG Café van 13 oktober 2016

Met dank aan onze trouwste opdrachtgever Air France/KLM/Martinair Cargo spraken wij op 13 oktober 2016 in Hangar 32 op Schiphol met meer dan 100 (ICT) managers van organisaties als Waternet, KPN en KOEN Software over

Agile werken

Niet alleen de locatie was bijzonder, maar ook het onderwerp Agile werken bleek tot ieders verbeelding te spreken. En het bleef niet bij verbeelding. Alle aanwezigen mochten samen met de spelers van Rugbyclub DIOK uit Leiden ervaren hoe het is om aan een echte scrum deel te nemen.

Om de juiste sprekers te vinden hadden we weer de bezoekers gevraagd welke onderwerpen zij graag besproken wilden zien. Op basis van die keuzes hebben we een mooi gezelschap van sprekers samen kunnen stellen:

Jan Taks, directeur/eigenaar van KOEN Software, heeft samen met EVG Trainee Roderick een interactieve sessie gehouden waarbij inzicht is gegeven hoe je onder tijdsdruk en wisselende requirements, door vooral slim en goed te testen toch tot een werkend eindproduct kan komen.

EVG alumnus Tim Prins, manager Operational Excellence bij KPN, heeft samen met EVG Trainee Ine de Café bezoekers verteld hoe zij de Agile principes hebben toegepast op hun verbeterafdeling. Tim en Ine hebben de verbeterafdeling zo ingericht dat die op een Agile manier continue verbeteringen kan doorvoeren.Bijzonder, want zo'n verbeterafdeling past eigenlijk helemaal niet in de Agile filosofie.

Mario Kortman, ‎Regisseur Digitalisering bij Waternet heeft daar eerst de IT afdeling Agile laten werken, en mag dat nu ook met de rest van de organisatie doen. Deze reactie van een van de Café bezoekers over het door Mario besproken praktijkvoorbeeld zegt genoeg:

 

"Wat je allemaal wel niet met een wérkelijk agile aanpak kan bewerkstelligen! Ik besprak het verhaal van de klus bij Waternet vanmorgen bij mijn huidige opdrachtgever en ook daar begonnen de wangen rood op te gloeien. Wát…! Met die requirements ?…! En nog gelukt ook?…! Wauw..! Geweldig. Nogmaals, hartstikke bedankt voor een bijzondere, leuke, en enorm leerzame middag"

 

Het Café werd afgesloten met een diner en een rondleiding door de in de hangar aanwezige Boeing 747. De reacties van de bezoekers waren positief en wij kijken dan ook terug op een meer dan geslaagde editie.