Terugblik op het EVG Café van 15 juni 2017

Het EVG Café op 15 juni 2017 was weer een bijzondere editie. Niet alleen bijzonder omdat de organisatie van het Awakenings festival voor ons een supermooie locatie had geregeld, maar zeker ook door de verhalen die de sprekers van Triggre, ING en ThiemeMeulenhoff met ons hebben gedeeld. Samen met onze sprekers en ICT vakbroeders- en zusters hebben we het gehad over

Het einde van de CIO

Tijdens de eerste sessie mochten we plaatsnemen op de stoel van de CIO van ThiemeMeulenhoff. En dat was een behoorlijk pittige uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat een educatieve uitgever de transitie kan maken van een organisatie met klassieke IT afdelingen naar een organisatie ingericht volgens de Agile, Lean, Tribes & Squads methoden en technieken? En dan moet tijdens dit proces ook nog eens worden gezorgd voor een hogere klanttevredenheid en een lagere time-to-market.

Tijdens het tweede verhaal kregen we een kijkje in de mogelijke toekomst van een bank. De sprekers van ING en Triggre lieten ons zien hoe een bank in het digitale tijdperk kan innoveren zonder de eigen IT afdeling te belasten. Door gebruik te maken van de Triggre software kon bij ING de Business namelijk zelf een applicatie bouwen. Klanten van ING blij, gebouwd binnen de eigen ING omgeving, dus compliant aan wet- en regelgeving, én IT afdeling blij.

Na de inhoudelijke sessies en de discussies kregen de cafébezoekers van de Awakenings crew een rondleiding over het festivalterrein. Super interessant om te horen en zien wat er allemaal bij komt kijken om het het grootste technofestival van de wereld te organiseren. In iets meer dan twee weken bouwen ze daar een klein dorp uit het niets op.

Traditiegetrouw is het EVG Café afgesloten met een borrel en het avondeten. En dit keer geen pizza, maar een zomerse BBQ. Het was oprecht een topeditie!