Terugblik op het EVG Café van 17 april 2014

Het EVG Café is dé ontmoetingsplek voor de ICT managers van vandaag en morgen. Elk kwartaal komen ze hier bij elkaar om met vakbroeders en -zusters hun (succes)verhalen, ideeën en problemen te delen. Het Café op 17 april 2014 had als onderwerp HR & IT.

Vanuit gesprekken met onze klanten en anderen in ons netwerk, en natuurlijk onze eigen ervaring, weten we dat het een grote uitdaging is om de juiste ICT-er (m/v) op de juiste plek te krijgen en te houden.Vandaar dat we over dit onderwerp graag van gedachten wisselden met ICT managers en hun HR Business partners in de inmiddels bekende EVG Café stijl: informeel, laagdrempelig, interactief en leerzaam.

Het begon met een verhaal over de keuzes die je tegenkomt wanneer je een functie opnieuw moet opvullen. In dit specifieke verhaal de functie van Service Delivery Manager. Kies je voor ervaring of juist voor een frisse blik op het vakgebied? En ga je de vertrekkende competenties vervangen of grijp je deze kans aan om je team aan te vullen met andere competenties?

Daarna waren wij zelf aan de beurt. Want voor het eerst in het bestaan van het EVG Café brachten we zelf ook een vraag in. We hebben onszelf ten doel gesteld om dit jaar 10 ICT Management Trainees aan te nemen, op te leiden en te detacheren. Met name de vraag waar en hoe de daarvoor benodigde pas afgestudeerden te vinden, wilden we via de aanwezige kennis en ervaring eens goed bespreken. Dus ondervonden we aan den lijve dat 30 vakbroeders en -zusters inderdaad meer weten dan 1!

Als laatste konden de Café-bezoekers de discussie voeren met een heuse arbeidsrecht advocaat. Over de impact van alle nieuwe wet- en regelgeving op het vinden en behouden van de juiste mensen. En over de vraag of bijvoorbeeld een contract ‘alleen’ randvoorwaardelijk is voor het behoud van de juiste mensen of veel meer dan dat. Dat werd een levendige discussie, die de aansluitende borrel nog ruime tijd wist uit te stellen. Gelukkig waren de traditionele pizza’s ook traditioneel een half uurtje later.

Al met al weer een geslaagde editie van het EVG Café. Veel nieuwe interessante vakbroeders en -zusters ontmoet, veel geleerd en veel gedeeld. Op naar het volgende!