Terugblik op het EVG Café van 10 juli 2014

Samen met Air France KLM Martinair Cargo organiseerden we op donderdag 10 juli het EVG Café met als onderwerp Kennis Delen (in organisaties). En dankzij Martinair konden we deze keer gebruik maken van Hangar 32 op Schiphol. Dat leverde niet alleen goede verhalen op, maar ook mooie plaatjes!

Bij EVG Start zit het delen van kennis in onze genen. Bijvoorbeeld tijdens de interactieve maandelijkse workshops of de individuele wekelijkse coachingsgesprekken. Maar het kan altijd beter. Zo zijn we net een project gestart om een tool te implementeren die ons helpt nog beter onze kennis te delen. Tussen de Starters onderling, maar ook tussen de Starters en vakmensen van buiten de organisatie.

Ook bij Martinair staat het delen van kennis hoog in het vaandel. Daar starten ze binnenkort een project op om alle huidige communicatiemiddelen te ontwarren en te stroomlijnen, de zichtbaarheid van het management te verbeteren en kennisdeling als nieuw gedrag in de organisatie te verankeren.

Redenen genoeg dus om tijdens dit Café eens stevig met elkaar van gedachten te wisselen over Kennis Delen. Naast de case van Martinair bracht ook Jumbo een verhaal in. Over hoe je na een grote fusie kennis voor je organisatie behoudt. Door het te delen natuurlijk!