Vergeet de dag na morgen niet - Column van Karel

Het is doorbikkelen. Veel organisaties zeilen scherp aan de wind. Medewerkers proberen thuis hun draai te vinden (en te houden) en werkgevers doen er alles aan om personeel blij, fit en tevreden te houden. Pubquizzen, professionele online nieuwjaarsborrels met thuisbezorgde gezonde (of ongezonde) borrelpakketten, bureaustoelen, headsets, monitors, digitaal lunchwandelen, ik ben van alles tegengekomen.

Als mentor juich ik deze initiatieven van harte toe. Mensen zijn immers het belangrijkste kapitaal voor organisaties. Maar ik maak me ook zorgen. Er komt een keer een einde aan de coronacrisis. Op een dag worden we weer losgelaten, als lammetjes in de wei in het voorjaar. En dan?
Tijdens de kredietcrisis werd er bijvoorbeeld een bouwstop afgekondigd. De gevolgen daarvan komen nu aan het licht. De woningmarkt is overspannen, starters hebben het nakijken en de prijzen blijven maar stijgen, dwars door de coronacrisis heen.

"De ontwikkeling en binding van nieuw talent staat bij veel organisaties op een laag pitje."

Een nieuw soort bouwstop lijkt zich momenteel af te tekenen. De ontwikkeling en binding van nieuw talent staat bij veel organisaties op een laag pitje. Ergens is dat begrijpelijk, net als de bouwstop tijdens de kredietcrisis. De kas is leeg, het perspectief verdwenen, is het wel verantwoord?

Ik snap dat ondernemers in bijvoorbeeld de horeca- en cultuursector geen geld vrij kunnen maken voor talentontwikkeling en -binding. Andere organisaties kunnen dat wel, maar doen het niet. Dat vind ik onverstandig. Kijk naar wat er wel kan. De dag waarop we verder kunnen breekt een keer aan. Het is belangrijk dat we dan het talent van de toekomst niet vergeten zijn. Ook zonder budget zijn er manieren om de verbinding aan te gaan met je werknemers van de toekomst. Organiseer een webinar, deel je kennis, beantwoord vragen of verzin iets anders, maar maak contact.

Ook bij EVG Start dragen we ons steentje bij. We zitten niet stil, maar organiseren samen met ons netwerk de Digital Talent Academy, waarmee we talenten die nu afstuderen helpen hun carrière te kickstarten. We leiden ze op via allerlei workshops, laten ze werken aan digitale challenges van bestaande opdrachtgevers en bieden toegang tot een netwerk voor het leven.

"Misschien is dit wel hét moment om aan de slag te gaan met talentontwikkeling"

Misschien is dit wel hét moment om aan de slag te gaan met talentontwikkeling en -binding: aan de oevers van de vijver vind je nu weinig andere vissers. Op de radar komen bij nieuw talent was nog nooit zo eenvoudig.

Dus werkgevers van Nederland: denk vooruit en investeer in talent!. De denkkracht, creatieve ideeën en innovativiteit zullen je later nog goed van pas komen.

Wil je op korte termijn kennismaken met twintig toptalenten? Kijk dan hoe je als opdrachtgever mee kunt doen met de Digital Talent Academy. Thomas van den Oever, COO van Atabix, ging je voor.

Karel van Gool, CEO en Founder van EVG Start