Wasco-directeur Xander Hagens over de Digital Talent Academy: “In zo’n pressure cooker is de uitkomst enorm.”

Xander Hagens, commercieel directeur bij Wasco, deed als opdrachtgever mee
aan de Digital Talent Academy, de vier weken durende crash course van EVG
Start waarin talenten worden klaargestoomd voor het traineeship Business & Digital Management. Hij maakte begin dit jaar kennis met de talenten en voorzag hen van een uitdagende challenge. Zijn ervaring? Die lees je hier.

Hoe was het om mee te doen?

Heel leuk! Ik ben enorm enthousiast over de manier van aanpak van EVG Start. De talenten maken binnen een korte periode ontzettend veel meters en hebben veel in hun mars. Verder is het erg fijn om met jonge energieke mensen te werken. Daar krijg je zelf ook weer energie van.

Wat heeft je het meest verbaasd?

De snelheid waarmee de talenten informatie wisten te verzamelen en daar ook nog eens ‘chocola van’ wisten te maken. Het zal af en toe best zwaar zijn geweest, want ik houd ervan om de druk een beetje op te voeren, maar in zo’n pressure cooker is de uitkomst vaak enorm. We zijn erg blij met de nieuwe inzichten die wij dankzij de talenten in ons MVO-beleid hebben gekregen.

Heb je tips voor nieuwe opdrachtgevers?

Zorg voor een goede opdracht met een duidelijke definiëring. Dat versterkt de toepasbaarheid enorm. Verder wil ik meegeven: gebruik de Digital Talent Academy niet alleen voor het vinden van een oplossing voor een probleem binnen jouw organisatie, maar zie het ook als een kans om uit te zoeken welke talenten er bij jouw organisatie passen. Geef ze de gelegenheid om je te leren kennen.


Zelf een challenge aan onze talenten voorleggen? Dat kan! Stuur een e-mail naar
karel@evgstart.nl of bel naar 06 14 60 14 70. We zijn altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers.