Wat wil jij later worden?

In groep 3 van de basisschool wordt vaak gevraagd: “wat wil je worden als je later groot bent?” Om je heen hoor je dan de bekende antwoorden als Dokter, Piloot, Moeder, Juffrouw, Dolfijnentrainer of Astronaut. Nou, in groep 3 wilde ik heel graag prinses worden. Gelukkig besefte ik gedurende de basisschool al dat Willem-Alexander niet mijn droomprins is en een roze glitter jurk meer in ‘My Gipsy wedding’ hoort dan bij het prinsessenleven. Later tijdens mijn middelbare schooltijd dacht ik nog eens na over mijn prinsessen-wens en ik kwam erachter dat het niet zozeer ging om de droomprins of om de glitterjurk, nee ik wilde gewoon graag de baas zijn. Dus dan ga je een managementopleiding doen en na 4 jaar studeren wordt je de baas en leef je nog lang en gelukkig…

 

Helaas, zo werkt het dus niet! Managen leer je niet zomaar, de spil zijn tussen business en IT, daar heb je EVG Start voor nodig. EVG Start leert je de beste ‘jou’ te zijn door persoonlijke begeleiding, trainingen, workshops, borrels, enzovoort. Maar dit is natuurlijk niks nieuws, die traineeships worden overal beloofd. Wat EVG Start echt voor mij perfect maakt is de persoonlijke benadering. Ik ben niet trainee nummer 138, ik ben trainee Florence. De manier hoe EVG Start met zijn trainees omgaat is alvast je eerste les als manager: Managen doe je door contact met mensen te maken, te spreken tegen de persoon i.p.v. tegen de rol of functie.

 

Ik was echt verbaasd hoeveel effect een persoonlijke benadering op me heeft. Hoeveel ik leer van een persoonlijke coach die mij ondertussen door en door kent, maar ook van mede trainees die tegen precies dezelfde dingen aanlopen als ik. Deze eerste les als nieuwe manager zal ik nooit vergeten en altijd meenemen als ik de ‘baas’ ben.