Welk traineeship ga jij doen na je vakantie?

Als je 3de jaars Bachelor, Master student of net klaar met je studie bent dan heb je waarschijnlijk lekker kunnen genieten van het extreem warme weer. Even niks aan je hoofd en genoeg tijd zou je denken. Maar hoe begin je nu met een frisse blik aan jouw nieuwe toekomst? Ga je daar na je vakantie over nadenken? Of is het nu hét moment om misschien wel de belangrijkste keuze in je leven te maken?

Waar ga je solliciteren?

Je kunt natuurlijk de gebruikelijke paden bewandelen; zelf alles uitvinden en dan maar hopen dat de nieuwe organisatie die op je pad komt bij je past. Of kies je voor een traineeship waar je persoonlijke ontwikkeling centraal staat, je een hoop ICT kennis opdoet en je de kans krijgt om een mooie toekomst op te bouwen. Laurie Boons ging je voor en is nu, via EVG Start, projectmanager business improvement bij KLM Cargo. Lees hier hoe Laurie daar over denkt:

Hi Laurie, waarom heb je voor een ICT traineeship gekozen?

...is de eerste vraag die we aan haar stelden: “Grappig is dat tegenwoordig alles ICT is, je ontkomt er niet meer aan. Vroeger was het de ICT die de business faciliteerde, nu is de ICT volledig geïntegreerd in de organisatie en leidend voor het verbeteren van allerlei processen en business rules”, zijn letterlijk Laurie’s woorden. Ze legt uit dat ze altijd dacht dat ICT iets voor programmeurs is en dat je hele technische kennis nodig hebt. Maar inmiddels weet ze dat het bij ICT niet alleen om techniek gaat, maar vooral om het verbeteren van bedrijfsprocessen en het oplossen van complexe vraagstukken. Het beeld wat Laurie had van ICT was anders dan de werkelijkheid en ze had nooit van tevoren gedacht dat het haar zoveel kansen zou geven.

Welke voordelen biedt het traineeship jou?

Als je jong en ambitieus bent dan ligt letterlijk de wereld aan je voeten. Je kijkt met een frisse blik omdat je een mooie HBO of WO opleiding hebt afgerond en tegelijkertijd begint het dan pas. Over het traineeship zegt Laurie: “Aan het begin van je carrière is het chill als je in een omgeving komt te werken waar mensen je op je gemak stellen, waar je jezelf kunt zijn en goede begeleiding krijgt”

Maar dat is niet het enige voordeel van een traineeship. Laurie vertelt dat ze het enorm op prijs stelt dat ze wekelijks gecoacht wordt en dat ze maandelijks kennis kan delen met andere trainees. Echt de manier om een sprong vooruit te maken!

En hoe zit het met die steile leercurve?

Wil je succesvol zijn binnen de ICT dan is het geweldig als je op jonge leeftijd niet alleen de juiste mensen om je heen hebt, maar ook dat er echte kansen voorbij komen om je te ontwikkelen en te ondervinden waar je talenten liggen. Ze begon als business analist en is in korte tijd uitgegroeid tot projectmanager. De steile leercurve wordt vooral gevoed vanuit EVG Start doordat er heel veel workshops gegeven worden over allerlei onderwerpen die aan het begin van je carrière van belang zijn. “Toen ik begon had ik een mooie opleiding afgerond, maar geen uitgebreide ervaring in de ICT. Via mijn persoonlijke EVG coach en door het volgen van diverse workshops heb ik mij heel snel kunnen ontwikkelen omdat er heel veel nadruk ligt op persoonlijke groei”, aldus Laurie.

Waarom ben je als trainee zo aantrekkelijk voor organisaties?

Volgens Laurie staan starters nog fris in het werkveld en zijn ze onbevooroordeeld. Ze staan open voor verandering en nemen initiatief om dingen anders te doen, te experimenteren en te ondervinden of iets wel of niet werkt. “Lang niet iedere trainee heeft een IT achtergrond, maar bijna allemaal komen we op hele goede plekken terecht!”

Hoe jij ICT manager van morgen na je zomervakantie wordt!

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan en gaan solliciteren bij een bedrijf. Of ben je zo geïnspireerd door Laurie dat je net als haar voor een ICT Management traineeship gaat? zet dan net als Laurie een eerste stap door na je vakantie een bezoek te brengen aan de inhousedag van EVG Start. Dan kom je alles te weten over traineeship van EVG Start: wie ze zijn, wat ze doen en vooral waarom ze het meest persoonlijke traineeship van Nederland zijn. Maar je leert deze dag ook veel over jezelf. Aan het eind van de inhousedag weet je zeker: "Dit had ik niet willen missen!"

Op 14 november heeft EVG Start weer een inhousedag. Schrijf je tijdens je vakantie hier snel in als je er ook bij wilt zijn!