Erwin Hofman

erwin-vrknt.jpg

Erwin
Hofman

Doortastende Analyticus
Projectleider
Allinq

Doortastende Analyticus

Erwin is altijd gedreven om het beste uit zichzelf en zijn omgeving te halen. Zo heeft hij zijn persoonlijke grenzen opgezocht door zich ook naast zijn studie te blijven ontwikkelen in commissies en besturen. Na een succesvolle verkiezingscampagne als lijsttrekker voor zijn studentenraadspartij werd hij een jaar lang full-time voorzitter van de studentenraad van Wageningen University. Binnen zijn team werd hij gewaardeerd om zijn prettige manier van samenwerken. Vanuit zijn ambitie en met doortastendheid heeft hij het voor elkaar gekregen om stage te mogen lopen bij de Wereldbank in Washington D.C.

Vooropleiding: Environmental Economics and Natural Resources

Erwin heeft in Wageningen binnen de Master Management, Economics and Consumer Studies de specialisatie Milieu-economie en Natuurlijke Hulpbronnen gevolgd. Dat je met zo’n vooropleiding nog ICT Manager kan worden had ie vast niet gedacht.

Projecten tijdens Startperiode: Cameramanager en V&D

Bij start-up Cameramanager heeft Erwin inspiratie opgedaan hoe je een IT dienst continu kan ontwikkelen zonder daarbij bestaande klanten uit het oog te verliezen. Om daarna bij V&D de IT servicedesk onder de loep te nemen, verbeteringen voor te stellen, en een aantal van die verbeteringen te implementeren. Met projecten bij twee zulke verschillende bedrijven leer je het ICT vak wel kennen.

Functie tijdens traineeship: Projectleider bij Allinq

Erwin heeft tijdens zijn traineeship bij Allinq gewerkt voor de afdeling die de glasvezelverbindingen in Nederland aanlegt. Daar is hij gevraagd om een extra impuls te geven aan de verschillende verbeterprojecten binnen de afdeling. Een lekkere vrije rol, waar natuurlijk wel tastbare resultaten uit moet komen.

Omdat Erwin klaar is met zijn Traineeship kun je hem niet meer via de site mailen. Erwin is inmiddels werkzaam als management consultant. Kijk op zijn LinkedInprofiel om er meer over te lezen.