Esther van Raalte

Esther-vrknt2.jpg

Esther
van Raalte

Doortastende Verbinder
Business Analist
KLM

Doortastende Verbinder

Esther is een doortastende, rustige en open verbinder die van aanpakken houdt. Ze houdt ervan om ingewikkelde vraagstukken, op een gestructureerde en doordachte wijze, op te lossen. Ze bewaakt daarbij de grote lijnen en creëert daarmee overzicht voor zichzelf en anderen. Zelf dingen uitzoeken om daarna samen met anderen een koers te bepalen; daar haalt Esther energie uit. En die eigenschappen komen ook nog eens van pas bij haar grote hobby zeilen.

Vooropleiding: Toegepaste Psychologie

Esther kan zich goed inleven in mensen en ziet daarbij waar de krachten liggen van individuen in een team. Tijdens haar studie toegepaste psychologie heeft ze die eigenschappen flink door kunnen ontwikkelen.

Project tijdens startperiode: KLM Cargo

In het Startproject is Esther meteen al begonnen in haar functie als Business Expert. Heel bijzonder, want je moet het maar kunnen als kersverse starter binnen een grote organisatie. 

Functie: Business Analist bij KLM Cargo Control Center

Esther is Business Expert op de flight planning. Ze is verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw softwaresysteem waarmee de planners aan de slag zullen gaan. Vanuit hun werkervaring weten de planners precies wat ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Het is aan Esther de taak om hun input te vertalen naar het IT project team, zodat het nieuwe systeem in de praktijk de juiste ondersteuning biedt. Bij de implementatie van nieuwe systemen krijg je altijd te maken met een verandering in processen en/of werkwijzen. En soms levert dat weerstand op. Dankzij haar studie psychologie, waarna ze bijzondere kinderen heeft lesgegeven, heeft ze genoeg bagage om met weerstand om te kunnen gaan. Haar inlevingsvermogen en overtuigingskracht helpt om medewerkers binnen KLM Cargo over de streep te trekken wat betreft digitale verandering.

Omdat Esther klaar is met haar Traineeship kun je haar niet meer via de site mailen. Wil je weten wat ze nu doet? Check dan haar LinkedIn!