Jip van Raalte

Jip-vrknt.jpg

Jip
van Raalte

Evenwichtige Optimist
Development Engineer
ABN AMRO

Evenwichtige Optimist

Jip is evenwichtig, positief en heeft een natuurlijke souplesse in de omgang met mensen. Hij heeft een brede interesse in zowel menselijke interactie, techniek en zakelijke ontwikkeling: eigenschappen die hij verder heeft ontwikkeld tijdens zijn Bachelorstudie Psychologie en Master in Business Administration. In de rol van webredacteur heeft Jip laten zien dat hij, mede door zijn communicatieve vaardigheden, goed is in het herkennen van de wensen van de klant en succesvol hierop kan inspelen. Hij krijgt er energie van om als tolk te fungeren tussen mens en techniek. Jip heeft een kritische én analytische blik en is continu op zoek naar verbeteringen en nieuwe kansen. In zijn vrije tijd is Jip te vinden op de tribune in de Amsterdam Arena, waar hij als trouwe Ajax-supporter geen thuiswedstrijd mist.

Vooropleiding: Psychologie & Business Administration

Jip heeft zowel zijn bachelor als zijn master aan de UvA gedaan. Na zijn bachelor psychologie die voornamelijk op menselijk gedrag was gericht, wilde hij zijn kennis uitbreiden en ook meer te weten komen over gedrag van organisaties. Daarom is hij een Master Business Administration gaan doen, met de specialisatie entrepreneurship & innovation in creative industries.

Project tijdens startperiode: ABN AMRO

Tijdens zijn startopdracht bij ABN AMRO werd Jip meteen in het diepe gegooid. Er werd gezocht naar versterking in een Agile Scrumteam dat applicaties maakt en beheert, maar een echt duidelijke rol werd nog niet gespecificeerd. Hierdoor kreeg Jip de kans om zijn eigen doel voor zijn startmaand te stellen: een eigen functie creëren. Dit was niet alleen erg uitdagend, maar bracht ook veel vrijheid met zich mee. Door veel koffiegesprekjes en meeloopdagen gehad te hebben met mensen, kwam Jip erachter dat hij vanuit de business kon helpen om producten te ontwikkelen, om vervolgens bij developers aan te schuiven om deze te realiseren.

Functie: Development Engineer bij ABN AMRO

De grote opdracht van Jip bij ABN AMRO is eigenlijk een verlengde van zijn startopdracht. Aan het eind van de startmaand was het duidelijk: ABN wilde Jip houden en Jip wilde blijven. Momenteel houdt Jip zich nog steeds bezig met projecten vanuit de business en de IT, maar daarnaast ook met consultancy opdrachten. Zo is Jip bijvoorbeeld bezig om te kijken of hun afdeling van softwareleverancier moet wisselen, een proces waarin hij ontzettend veel leert. Jip zit bij andere banken aan tafel en bedenkt welke personen en expertises moeten worden ingezet om tot een zo goed mogelijke beslissing te komen. De verantwoordelijkheid die je krijgt bij ABN AMRO is groot, als je in staat bent om zelf kansen te zien en aan te grijpen. Dat maakt het een toffe organisatie om bij te werken.

Omdat Jip klaar is met zijn Traineeship kun je hem niet meer via de site mailen. Klik hier om contact op te nemen via zijn LinkedInprofiel.