Terug naar Onze mensen

Nienke Coenen

Fanatieke Doorzetter

Of het nu gaat om een potje tafelvoetbal, een rondje hardlopen of het afronden van een opdracht; Nienke haalt altijd het onderste uit de kan. Haar energie maakt haar ondernemend en een prettig persoon om mee samen te werken. Nienke is altijd op zoek naar groei, (zelf)ontwikkeling en nieuwe uitdagingen. Een van die uitdagingen was de mogelijkheid die ze in 2017 kreeg om bij ING mee te werken aan een juridische chatbot. Haar leergierigheid en affiniteit met ICT werden toen optimaal getriggerd.

In haar vrije tijd laat Nienke graag de planning en structuur los door verre reizen te maken. Haar trip door Azië was een van de hoogtepunten.

Vooropleiding: Civiel Recht

Tijdens de studie Rechtsgeleerdheid heeft Nienke geleerd gestructureerd te werken en het overzicht te bewaren. Het opdoen van inhoudelijke kennis en ervaring was voor Nienke niet genoeg, ze vond de extra uitdaging in een voltijds bestuursjaar bij de Leidse studentenvereniging.

Project tijdens startperiode: Conxillium

Conxillium bestaat uit vijf verschillende dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van software voor de lokale overheid. Deze bedrijven, die veel te maken hebben met persoonsgegevens, moesten voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. Nienke kreeg de taak om dit project te managen. Ze heeft daarbij geinventariseerd in welke processen persoonsgegevens worden verwerkt. En ook zorgde Nienke ervoor dat meer privacy awareness binnen de gehele organisatie ontstond, want met haar spoedcursus AVG bracht zij het onderwerp bij iedereen onder de aandacht.

Functie: Business Analist bij KLM Cargo

In haar eerste 6 maanden bij KLM Cargo was Nienke Project Management Officer voor het project CargoBus van Air France en KLM Cargo. Als onderdeel van deze functie ondersteunde zij het project management. Inmiddels heeft zij deze functie ingeruild voor een rol als Business Analist bij hetzelfde project. Het team waar Nienke in zit, werkt volgens het Scrum Framework. Haar development team levert dan ook iedere twee weken een stukje werkende software op aan de business. Naast de intensieve samenwerking met collega's van Air France, heeft Nienke ook dagelijks contact met developers uit India.
Wil jij weten hoe het is om met collega's in Parijs of India samen te werken? Stuur Nienke dan een mail door een envelopje te klikken!

In het kort

Profielfoto Nienke Coenen
  • Type: Trainee
  • Profiel: Fanatieke doorzetter
  • Vooropleiding: civiel recht
  • Startproject: Conxillium
  • Functie: Business Analist