Rutger Westerhof

rutger-vrknt.jpg

Rutger
Westerhof

Positieve Creatieveling
(Project) Manager
War Child

Positieve Creatieveling

Rutger is een positief ingestelde creatieveling, die enthousiasme voor innovatieve ideeën combineert met zorgvuldigheid en een positief kritisch wereldbeeld. Zijn achtergrond in de journalistiek en politicologie maakt hem een makkelijke prater en schrijver, doelgericht en altijd met een blik op de toekomst. Met zijn digitale start-up Root Content heeft Rutger de eerste stappen in het ICT-management al gezet. In zijn vrije tijd heeft Rutger altijd gevoetbald en gedrumd. Zo is hij onder andere als drummer van het Straatorkest Eigen Hulp op tournee geweest naar Bosnië.

Vooropleiding: Journalistiek, Media & Cultuur en Politicologie

Net zoals onze andere starters met een opleiding Rechten, past ook Rutger naadloos in het profiel van EVG Start, een tikkeltje eigenwijs en prettig professioneel.

Project tijdens startperiode: Atabix, Amstelring Wijkzorg & EVG Start

Voor Atabix heeft Rutger een stappenplan ontwikkeld voor de oplevering van functionele requirements op basis van (epic) user stories. Dit heeft hij in samenspraak met de klant en het back-endteam van Atabix gedaan.

Bij Amstelring Wijkzorg was Rutger verantwoordelijk voor een vijftal projecten. Een daarvan was het opstellen van een leveranciersvergelijking op basis van door hem verzamelde selectiecriteria. Ook binnen EVG Start hield Rutger zich met verschillende projecten bezig, waaronder het definiëren van het informatiebeveiligingsbeleid en de implementatie hiervan op basis van de nieuwe wetgeving in Nederland.

Functie: (Project) manager bij War Child

Als je op zijn LinkedInprofiel kijkt, dan kun je zien wat voor gave baan Rutger nu bij War Child heeft.