Walter Koek

Walter-vrknt.jpg

Walter
Koek

Integere Analyticus
Business Analist
KLM

Integere Analyticus

Walter is een betrokken en integere analyticus. Tijdens zijn Bachelorstudie commerciële economie heeft hij laten zien dat hij complexe informatie kan vereenvoudigen en strategische doelen kan vertalen naar operationele acties. Walter is een optimistisch persoon, verkent graag nieuwe mogelijkheden en concepten en haalt er energie uit om met veel verschillende dingen bezig te zijn. Zo heeft Walter een half jaar Bedrijfskunde aan de Universiteit van Barcelona gestudeerd en is hij na zijn studie als business developer bij een Berlijnse tech-startup aan de slag gegaan. Door zijn intelligentie en sterk creatief oplossingsvermogen heeft hij projecten structuur gegeven en naar een goed resultaat geleid. In zijn vrije tijd is Walter het liefste buiten en verkent hij wandelend of op zijn racefiets de omgeving.

Vooropleiding: Commerciële Economie

Aan de Hanzehogeschool in Groningen heeft Walter zijn bachelor in Commerciële Economie gedaan. Vervolgens heeft hij een semester in Barcelona gestudeerd, waar hij een minor Bedrijfskunde heeft gevolgd.

Startproject: Allinq

Tijdens zijn korte startproject van drie weken bij Allinq heeft Walter onderzoek gedaan naar het implementeren van Robotic Process Automation (RPA). RPA kan door middel van software repeterende handmatige handelingen van medewerkers overnemen. De beslissing om aan de slag te gaan met RPA was al genomen, maar de afdeling binnen Allinq die het zou moeten gaan beheren had nog geen idee hoe dit er uit zou gaan zien. Walter kreeg dus de taak om de afdeling te voorzien van de juiste kennis om succesvol van start te kunnen gaan met het RPA project. Na de drie weken heeft Walter het project overhandigd aan mede-EVG’er Mauro.

Functie: Business Analist bij KLM Cargo

In zijn huidige rol als Business Analist bij KLM Cargo is Walter werkzaam in het AFLS Competence Center waar hij zich bezighoudt met het thema Flight Planning. Hierin werkt Walter onder andere aan het oplossen van incidenten en aan het verbeteren van AFLS. Daarnaast werkt Walter een aantal dagen per week in een project dat er op gericht is om de functionaliteiten van AFLS te vergroten met als doel het uitfaseren van enkele oude applicaties.

Omdat Walter klaar is met zijn Traineeship kun je hem niet meer via de site mailen. Klik hier om contact op te nemen via zijn LinkedInprofiel.