Geef je carrière de beste start

met de EVG Academy

In de Academy van EVG Start ontdekken we samen wat de beste start is voor jouw carrière. Je maakt kennis met de beste werkgevers en stelt samen met onze mentoren jouw ideale carrièreplan samen. Ondertussen volg je workshops om je CV en je professional skills te boosten. Na vier weken ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt en weet jij precies wie je bent, wat je kunt én wat je wilt. Je wordt daarbij geholpen door onze beste mentoren, trainers, trainees en alumni. Meedoen is bovendien geheel gratis. Dat is winnen, toch?

→ De beste start van jouw carrière
→ Samen zoeken naar wat bij jou past
→ Persoonlijke begeleiding van EVG’s beste mentoren
→ Kennismaken en samenwerken met de beste werkgevers
→ Een match op basis van jouw persoonlijkheid en ambities
→ Ruim aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Op 26 februari start de volgende Academy. De EVG Academy is geschikt voor iedereen met een HBO/WO diploma. Vraag nu meer informatie aan over het programma, de workshops en de aanmeldprocedure.

Al meer dan 100 deelnemers gingen je voor

 • Heleen Aarsen

  “Door de Academy heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en veel geleerd over mijn eigen gedrag in een groep en hoe je in een groep elkaar kan beïnvloeden. Deze kennis pas ik nu toe bij KLM Cargo.”

  Heleen startte na de Academy met het EVG Traineeship als Business Analyst bij KLM.
 • Thomas van Wetering

  “In de Academy heb ik veel zelfkennis opgedaan en mij beseft dat ik er mag zijn, mijn mening mag geven, bij kan dragen en voldoende kennis in huis heb, ook al heb ik alleen een bachelor.”

  Thomas startte na de Academy met het EVG Traineeship als Junior Integration Consultant bij BAM.
 • Sander van Offeren

  “Los van mijn traineeship bij KLM, heb ik in de Academy een sociaal netwerk opgebouwd, dat continu groeit. Ik heb zelfkennis opgedaan en ik heb meer inzicht gekregen hoe ik in elkaar zit en waar mijn plus- en minpunten zitten.”

  Sander startte na de Academy met het EVG Traineeship als Business Product Analist bij KLM.
 • Rayan Suryadikara

  “Ik heb veel aan de Academy gehad, met name de trainingen zoals design thinking en DISC, maar de Academy leverde mij vooral mijn eerste, internationale baan op”

  Rayan Suryadikara startte na de Academy met het EVG Traineeship als Informatie Analist bij CBR.
 • Anouk van Rosmalen

  “De DTA heeft mij meer inzicht in mijzelf, een goed en groot netwerk en nieuwe kennis over bijvoorbeeld probleemanalyses, agile en informatie-beveiliging gegeven.”

  Anouk startte na de Academy met het EVG Traineeship als Project Management Officer bij ABN AMRO.
 • Pooya Ransing

  “Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de DTA kan ik mijn huidige en toekomstige functie beter invullen.”

  Pooya startte na de Academy met het EVG Traineeship als IT ontwikkelaar bij ANWB.

Over de EVG Academy #15

De vijftiende editie van de EVG Academy start 26 februari en duurt vier weken. Het programma beslaat 32 uur per week, waarbij je elke woensdag vrij bent. De Academy vindt deels digitaal plaats en deels op ons kantoor in Amsterdam.

Vanaf de derde week zoeken wij naar een match tussen jou en onze opdrachtgevers. Vinden we die match, dan kun je na de Academy starten met het Traineeship Business & Digital Management van EVG Start. Wij hebben genoeg opdrachten en opdrachtgevers in ons bestand, dus de kans dat je doorstroomt is erg groot.

Onze opdrachtgevers zijn erg gevarieerd. Je kan terecht komen bij een grote organisatie als KLM, BAM, Vattenfall of ABN AMRO, maar ook bij kleinere bedrijven of scale ups.

Schrijf je snel in. Dan nemen wij contact met je op.

De Academy is voor iedereen

De Academy is perfect voor iedereen die net of bijna afgestudeerd is (HBO/WO) en een carrière ambieert in business, IT of digital management. Je kan met elke studieachtergrond deelnemen, van wiskunde tot geschiedenis en van scheikunde tot communicatie. Wij vinden jouw persoonlijkheid belangrijker dan je studieachtergrond en leren je dan ook graag kennen.

Schrijf je in voor Academy #15

Zet nu de stap. Schrijf je zo snel mogelijk in voor de EVG Academy die op 26 februari begint en start binnenkort met het traineeship van EVG Start.

Je kunt hieronder meer informatie aanvragen. Onze recruiter neemt dan contact met je op. Komt 26 februari te vroeg? Geen probleem, we hebben verschillende startdata in 2024.

EVG Academy

Eerdere deelnemers

Lisanne, Gerben, Razia en Renee leggen uit waarom meedoen met de Academy waardevol is. 

EVG Academy

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Zit jouw vraag er niet tussen? Bel of mail dan met onze recruiter: werken@evgstart.nl of 085 4868320.

Wat is de EVG Academy?

De EVG Academy is een korte opleiding voor pas afgestudeerden die op zoek zijn naar een traineeship. Met de Academy stomen we jou klaar voor het traineeship Business & Digital Management van EVG Start, het meest persoonlijke traineeship van Nederland.

Hoe lang duurt de EVG Academy?

De EVG Academy duurt vier weken. Vanaf week twee zoeken we naar een match tussen jou en onze opdrachtgevers. Vinden we die match, dan kun je direct starten met het traineeship. 

Hoe is de EVG Academy opgebouwd?

In de Academy werk je aan challenges van echte opdrachtgevers (o.a. Feenstra, ABN AMRO). Zij komen met een probleem waar jij met jouw projectgroep een oplossing voor bedenkt. Door middel van workshops en trainingen (denk bijvoorbeeld aan SCRUM) word je door ons op weg geholpen.

Grofweg bestaat de opleiding uit vier fases: 

Week 1: Probleemanalyse

Week 2: Oplossingen verzinnen 

Week 3: Haalbaarheidsstudie 

Week 4: Uitvoering

Ook heb je iedere week een mentorgesprek waarin je persoonlijke professionele ontwikkeling centraal staat. 

Van wie krijg ik begeleiding?

Je wordt begeleid door EVG’s beste mentoren, trainees, alumni, trainers én door de opdrachtgevers zelf.

Voor wie is de EVG Academy?

In principe kan iedereen met een HBO- of WO-diploma zich aanmelden. Studenten uit alle studierichtingen zijn welkom. Wel vinden we het belangrijk dat je interesse hebt voor digitalisering en innovatie. Ben je bijna afgestudeerd? Ook dan kun je je aanmelden.

Wat is het vervolg op de EVG Academy?

Vinden we in de Academy een match tussen jou en onze opdrachtgevers? Dan is de kans groot dat jij kunt doorstromen naar het Business & Digital Management Traineeship van EVG Start. Je gaat dan betaald aan de slag bij  onze opdrachtgevers en krijgt persoonlijke begeleiding vanuit EVG Start. Sluit jouw CV niet helemaal aan bij de vacature van de opdrachtgever, dan zorgen we samen voor de juiste (vervolg)opleiding. 

EVG Academy

De workshops

De beste workshops en trainingen uit het EVG Traineeship gecombineerd tot een uniek programma. 

Week 1

 • Agile kick-off game
 • Design Thinking
 • Lean probleemanalyse
 • Kwaliteitenspel
 • DISC

Week 2

 • Stakeholder management
 • Agile/Scrum foundation
 • Design Thinking
 • CV & Online profiel
 • Groepsdynamiek

Week 3

 • Waardecreatie
 • Informatiebeveliging
 • Business process management

Week 4

 • Concept in Storyboard
 • Change management
 • Presentatiecoaching

In de EVG Academy staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Elke vrijdag is er dan ook de persoonlijke ontwikkelingsdag. Naast verschillende workshops ga je met onze specialisten en mentoren op zoek naar de antwoorden op de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.

Jouw specialisten

De beste mentoren, trainers en begeleiders staan klaar om jou te helpen een plek in het EVG Start Traineeship te bemachtigen.

 • Karel van Gool

  Mentor – Management Trainees EVG Start

 • Mario der Weduwen

  Mentor – CIO & Vice President Technology van Holland Casino
 • Gerben de Jonge

  Mentor – Sales Partner EVG Start
 • Maarten Bordewijk

  Trainer – IT Service Management and Agile
 • Hans Hubers

  Mentor – Management Trainees EVG Start

 • Julia Alberga

  Trainer Design Thinking – Service Design and User Research

 • Erik Overdick

  Trainer – Consultant leiderschap en gedragsverandering

 • Paulus Egberts

  Trainer Storyboarding – Identiteitsstrateeg en concept denker

 • Aris Vogelpoel

  Trainer Waardecreatie – Business and Finance & Risk bij Nationale-Nederlanden

 • Sander Hamer

  Trainer A3 Lean methode & Probleemanalyse – Senior Performance Manager bij Allinq

EVG Academy

De challenges

In de Academy werk je samen met je projectgroep aan een challenge voor een echte opdrachtgever.

Je leert zo niet alleen de opdrachtgevers kennen, maar past de kennis uit de workshops en trainingen ook direct toe. Je presenteert wekelijks de voortgang aan de opdrachtgever en andere geïnteresseerden. 

Dit zijn eerdere challenges:

ANWB

Voor de ANWB ga je aan de slag met verbeteren van het werkgeluk van nieuwe en doorstromende medewerkers. Je ontwikkelt een digitaal programma waarmee medewerkers zich sneller thuisvoelen in de organisatie. Een challenge met impact dus! 

Pazio/UMC

Onze talenten gaan voor Pazio, een onderdeel van het UMC Utrecht, onderzoeken wat de online mogelijkheden zijn om zorgverleners te ontlasten en te ondersteunen. Een challenge met hoge maatschappelijke impact dus en een die relevant is voor de hele gezondheidszorg

Feenstra

Voor Feenstra, afdeling Zonnepanelen, onderzochten we de mogelijkheden om de monteursplanning te optimaliseren, zodat de monteurs meer structuur hebben en hun tijd efficiënter in kunnen delen.

HEINEKEN

We hebben Heineken Netherlands Supply geholpen om de scans, die nodig zijn voor een groot cultuurveranderingsprogramma, gestructureerder en sneller uit te rollen en zichtbaar, meetbaar en vergelijkbaar te maken.

ICS

Voor ICS moesten onze talenten een advies geven op het gebied van card/feature offering voor de consumer market

Dokters van de Wereld

Voor Dokters van de Wereld gingen de talenten aan de slag met het ontwikkelen van een database voor het efficiënter werken en beter inzicht verkrijgen in de samenwerking met huisartsen in Amsterdam. 

EVG Academy

Traineeship

Meedoen aan EVG Academy is jouw kans op een Traineeship Business & Digital Management van EVG Start.

In het traineeship ga je direct bij een van onze topwerkgevers aan de slag in rollen als projectmanager, business analist, applicatiebeheerder of product manager. Wij coachen en begeleiden jou persoonlijk tijdens je gehele traineeship. Door de combinatie van praktijk en training, coaching, workshops en niet te vergeten het contact met je medetrainees ontwikkel jij je razendsnel en maak je in korte tijd grote sprongen in je persoonlijke ontwikkeling. 

Het Traineeship Business & Digital Management van EVG Start is het meest persoonlijke traineeship van Nederland. Je onderhoudt intensief contact met je mentor, je collega trainees en de alumni van EVG Start.

Traineeship Business & Digital Management

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Het meest persoonlijke traineeship van Nederland. Wat betekent dat?

Dat betekent dat wij jouw professionele persoonlijke ontwikkeling het hele traineeship centraal stellen. Met maandelijkse workshops, terugkomdagen en een wekelijks mentorgesprek word je intensief door ons begeleid en helpen we je te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, zodat jij straks het meeste impact maakt.  

Voor wie is het traineeship?

Voor iedereen die pas of bijna HBO- of WO-afgestudeerd is. Alle studierichtingen zijn welkom. Wel vinden we het belangrijk dat je interesse hebt voor digitalisering en innovatie (en dat kunt aantonen).

Hoe lang duurt het traineeship?

Het traineeship duurt 1,5 jaar.

Waar kom ik te werken en in welke functie(s)?

Wij zoeken naar een opdrachtgever en functie die bij jou past. We hebben contacten met commerciële, non-profit- en (familie)bedrijven. Veel voorkomende functies zijn: projectmanager, business- of data analist, applicatiebeheerder en information security officer.

Krijg ik een salaris?

Natuurlijk. Jouw salaris vinden we belangrijk. Daarom leggen we graag stap voor stap uit hoe wij jouw salaris opbouwen. Dat doen we aan de hand van netto bedragen, zo weet je precies wat je overhoudt en kun je het salaris vergelijken met andere traineeships. 

Daar gaan we. 

 • De eerste twaalf maanden van je traineeship verdien je bij ons 2382.69 euro netto per maand. Dat bedrag is opgebouwd uit je salaris (duh) en een onkosten- en thuiswerkvergoeding. 

 • Je bouwt 250 euro bruto per maand vakantiegeld op. Het opgebouwde bedrag keren we bij het salaris van mei aan je uit. 

 • Je ontvangt een bonus van 500 euro netto als je langer dan zes maanden bij ons in dienst bent.

 • Na twaalf maanden stijgt jouw maandelijkse salaris naar 2463,57 euro netto per maand. Het vakantiegeld stijgt dan naar 261,25 euro bruto per maand. 

 • Je ontvangt een bonus van 500 euro netto als je na je traineeship bij je opdrachtgever in dienst gaat. 

 • Ook bouw je bij ons een pensioen op. Dat betalen wij voor je. Hoe dat precies zit leggen we graag persoonlijk aan je uit wanneer je bij ons in dienst komt. 

 • Wij betalen natuurlijk al jouw reiskosten van en naar je opdrachtgever en EVG Start. Reizen doen we het liefst met het OV, lukt dat niet dan regelen we een auto voor je woon-werk verkeer.
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week)

Naast een goed salaris en de bonussen is ons traineeship natuurlijk het belangrijkste. De workshops en mentorgesprekken die je volgt hebben een gezamenlijke waarde van meer dan 20.000 euro.

 Heb je naar aanleiding van deze uitleg vragen, schroom dan niet om je vragen hierover aan ons te stellen.

Van wie krijg ik begeleiding?

Je wordt begeleid door EVG’s beste mentoren, trainers en alumni en natuurlijk de opdrachtgevers zelf. Ook heb je geregeld contact met medetrainees met wie je ervaringen kunt uitwisselen.

Hoeveel procent treedt na afloop van het traineeship in (vaste) dienst?

Ruim 90% van onze trainees wordt na afloop van het traineeship overgenomen door zijn of haar opdrachtgever.

Kan ik door heel Nederland komen werken?

Onze opdrachtgevers zitten door heel het land, maar de meesten zitten wel in de randstad. De standplaats van EVG Start is Amsterdam.

Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail dan met onze recruiter: werken@evgstart.nl of 085 4868320.

Naam(Vereist)
Jouw afstudeerdatum
Hidden

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk!

Bel, mail, app of kom langs

085 4868320
office@evgstart.nl
Hogehilweg 19
1101 CB Amsterdam