Mentor Hans wil trainees helpen een goed beeld te vormen van wie ze zijn en wat ze willen - EVG Start

Mentor Hans wil trainees helpen een goed beeld te vormen van wie ze zijn en wat ze willen

23 maart 2023

Hans Hubers heeft een carrière van ruim 40 jaar achter de rug. Lange tijd was hij directeur Strategie en Innovatie en directeur Group Office bij ANWB. Sinds kort is hij mentor bij EVG Start en deelt hij zijn kennis en ervaringen met onze trainees. Wij spraken hem over zijn loopbaan, EVG Start en zijn nieuwe rol als mentor.

Hoe zag jouw carrière er voor EVG Start uit?

Ik ben mijn carrière in 1982 begonnen als onderwijzer in het basisonderwijs, maar al snel maakte ik de overstap naar het bedrijfsleven. Ik heb bij PTT Post (nu PostNL) gewerkt en vervolgens 32 jaar bij ANWB. Binnen ANWB heb ik zo’n 10 verschillende functies bekleed, waaronder lange tijd als directeur Strategie en Innovatie en de laatste jaren als directeur Group Office. In mijn carrière heb ik altijd veel waarde gehecht aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Waarom past EVG Start en de rol van mentor goed bij jou?

Ik word enthousiast van de manier waarop EVG Start haar trainees met een soort ‘kijk maar of je kunt zwemmen’-mentaliteit begeleidt. Maar dan wel met een mentor als ‘vangnet’, zodat ze altijd iemand hebben om op terug te vallen. Ondanks dat ik zelf niet lang in het onderwijs heb gezeten, heb ik mij naast mijn werk wel altijd met onderwijsactiviteiten bezig gehouden. Ik heb veel college gegeven aan hbo’s en universiteiten, maar ook diverse management trainingen verzorgd. Dit soort activiteiten liggen heel dicht bij mijn hart. De mogelijkheid om EVG-mentor te worden en mij nog meer op mentoring en trainingen te kunnen richten, is voor mij een uitgelezen kans om mijn carrière een andere wending te geven. 

Wat voor type mentor ben jij?

Mentoring is natuurlijk heel individueel; de behoefte van de ene trainee is anders dan die van een andere trainee. Ik wil de trainees graag meegeven dat ze vanaf dag een volwaardig lid zijn van de organisatie waarin ze werken. Daarnaast wil ik de trainees zelfvertrouwen geven en hen helpen een goed beeld te vormen van wie ze zijn en wat ze willen. Als mentor ben ik invoelend, maar kan ik op momenten ook heel streng zijn. Tot slot hou ik ervan om ‘inhoud’ toe te voegen, zodat trainees niet zelf het wiel hoeven uit te vinden. 

Hans is momenteel mentor van Sophie, Job, Reno (KPN), Benno, Taco, Ilona, Sam (Nictiz), Idse, Rayan (CBR), Imilde (KLM) en Noa (Refresco). 

Nog meer goed nieuws

10 juni 2024

Oud trainee Sophie Hogewoning wordt de nieuwe directeur van EVG Start

Vanaf 1 augustus heeft EVG Start een nieuwe directeur: Sophie Hogewoning, die ooit zelf het traineeship van EVG Start volgde. Sophie neemt het stokje over van Karel van Gool, onze oprichter, die zijn rol als directeur na 15 jaar overdraagt.
27 mei 2024

Twaalf nieuwe talenten van start in de zestiende EVG Academy

Deze maand zijn twaalf nieuwe EVG Talenten gestart met de EVG Academy, waarin ze werken aan challenges van Transport & Logistiek Nederland, Heineken en Antares. Tijdens de Academy worden de talenten klaargestoomd voor een echt traineeship bij EVG Start en onze opdrachtgevers door middel van workshops, mentoring en uitdagende opdrachten.
26 februari 2024

Trainee Max is de nieuwste projectleider van Allinq

Wat doe je als je als je Commerciële economie: Global Marketing & Sales hebt gestudeerd, maar daarna ontdekt dat werken met cijfers niet het enige is dat je wilt? Max volgde de EVG Academy en startte deze maand als Projectleider bij Allinq.
14 november 2023

EVG talenten ontwerpen innovatieve apps voor Feenstra en CBR

De deelnemers aan de EVG Academy hebben weer eens laten zien wat ze waard zijn, ditmaal door te schitteren in het bedenken van vernieuwende apps voor niet de minste opdrachtgevers: Feenstra en het CBR. In EVG Academy #13 hebben de jonge (tech-)talenten hun skills ingezet om te gekke oplossingen te creëren, die zowel de werkdag bij Feenstra als de bijscholing van beroepschauffeurs een stuk aangenamer maken.
5 juli 2023

🎉 Succesverhaal van Cristian: Van Geschiedenis naar Business Intelligence Analist! 🚀

Begin dit jaar meldde Cristian zich bij EVG Start met een diploma Geschiedenis op zak. Hoewel zijn passie voor geschiedenis hem had gebracht waar hij was, voelde hij dat het tijd was om zijn kwaliteiten als onderzoeker in te zetten voor iets anders dan het verleden.  Bij EVG Start vond Cristian de ideale plek om zijn talenten en interesses samen te laten komen.
3 mei 2023

Deelnemers EVG Academy #12 aan de slag voor Vattenfall, Wigo4it en een Nederlandse bierbrouwer

De line-up voor EVG Academy #12 is bekend. Maar liefst dertien net afgestudeerde talenten gaan aan de slag voor Vattenfall, Wigo4it en een grote Nederlandse bierbrouwerij. De Academy start op 8 mei en wordt 31 mei feestelijk afgesloten in het EVG Café. 
23 maart 2023

Mentor Hans wil trainees helpen een goed beeld te vormen van wie ze zijn en wat ze willen

Hans Hubers heeft een carrière van ruim 40 jaar achter de rug. Sinds kort is hij mentor bij EVG Start en deelt hij zijn kennis en ervaringen met onze trainees.
21 februari 2023

EVG Start officieel SNA gecertificeerd

EVG Start is sinds kort officieel SNA gecertificeerd! Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk. Met dit keurmerk tonen wij aan een betrouwbare partner te zijn voor opdrachtgevers en laten we zien dat we onze personeelsadministratie goed op orde hebben.
20 februari 2023

Mentor Mario vindt het belangrijk om jonge talenten te ontwikkelen

Mario der Weduwen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Nu kiest hij ervoor jonge talenten te ontwikkelen. Waarom hij dit zo gedreven doet, legt hij uit in dit interview.
12 februari 2023

Julia Alberga leert onze talenten te denken als een ontwerper

Julia Alberga is trainer in de EVG Academy. Ze leert de talenten te denken als een ontwerper in de workshop Design Thinking. Het is een van de best beoordeelde workshops van de Academy.

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk!

Bel, mail, app of kom langs

085 4868320
office@evgstart.nl
Hogehilweg 19
1101 CB Amsterdam