Mentor Mario vindt het belangrijk om jonge talenten te ontwikkelen - EVG Start

Mentor Mario vindt het belangrijk om jonge talenten te ontwikkelen

20 februari 2023

De elfde editie van de Academy is ten einde! Vier weken lang werden onze talenten klaargestoomd voor het Traineeship van EVG Start. Ze werkten aan hun (digitale) management skills, volgden trainingen en workshops en gingen aan de slag met een challenge van een echte opdrachtgever. Dit allemaal onder begeleiding van EVG’s beste trainers en mentoren. Eén van die mentoren is Mario der Weduwen. Wij spraken hem over de Academy, het traineeship en zijn rol als mentor.

Wat is je achtergrond en hoe ben je bij EVG Start terechtgekomen?

Van huis uit ben ik ICT’er. In verschillende management- en directiefuncties heb ik o.a. bij KLM, Ahold en ANWB gewerkt. Toen een vriend van mijn zoon, die trainee bij EVG Start was, een IT-directeur moest interviewen kwam hij bij mij terecht. Ik werkte toen bij Holland Casino en was erg onder de indruk van de ambitie en energie die deze jonge trainee uitstraalde. Begin dit jaar heb ik mij eindverantwoordelijkheid als IT-directeur overgedragen en ben ik mentor geworden bij EVG Start. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van jong talent.

Wat houdt het mentorschap bij EVG Start in?

Bij EVG Start staat de persoonlijke groei van de talenten centraal. Om dit proces in goede banen te leiden, heb ik zowel met de talenten van de Academy als het traineeship wekelijks een mentorgesprek. Over de gehele mentorperiode staan drie vragen centraal; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Ook wordt er wekelijks een reflectieverslag gemaakt. Daarnaast brengen de talenten vaak een casus in over wat er die week gespeeld heeft. Daar hebben we het dan over. De manier waarop EVG Start haar talenten begeleidt is echt uniek. Dat zie ik niet bij andere aanbieders van traineeships.

Wat voor mentor ben jij?

Ik vind het belangrijk dat talenten met alles bij mij terecht kunnen. Ik probeer een veilige setting te creëren waarin alles besproken kan worden. Dit kunnen inhoudelijke vragen over een opdracht zijn, maar ook vragen op persoonlijk vlak. Bijvoorbeeld; hoe kom ik over, hoe verhoud ik mij tot mijn omgeving, hoe creëer ik draagvlak of ik wil iets nieuws proberen, maar hoe pak ik dat aan? In mijn carrière heb ik alle cases wel meegemaakt, dus ik kan putten uit veel ervaring. Ondanks deze ervaring, wil ik naast de talenten staan. Het is een gesprek tussen gelijken. Verder ben ik een praktische mentor. Ik geef graag concrete adviezen, die direct toepasbaar zijn, zodat talenten echt vooruit kunnen.

Welk advies had jij zelf tijdens je loopbaan willen krijgen?

Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar toch: ga iets doen wat je leuk vindt. Zoek uit waar jij energie van krijgt en wat je belangrijk vindt. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière, maar soms denk ik wel; wilde ik dat toen echt? Daarom is het des te belangrijker om echt naar de kern te gaan. Mentoring kan daarbij helpen.

Nog meer goed nieuws

26 februari 2024

Trainee Max is de nieuwste projectleider van Allinq

Wat doe je als je als je Commerciële economie: Global Marketing & Sales hebt gestudeerd, maar daarna ontdekt dat werken met cijfers niet het enige is dat je wilt? Max volgde de EVG Academy en startte deze maand als Projectleider bij Allinq.
14 november 2023

EVG talenten ontwerpen innovatieve apps voor Feenstra en CBR

De deelnemers aan de EVG Academy hebben weer eens laten zien wat ze waard zijn, ditmaal door te schitteren in het bedenken van vernieuwende apps voor niet de minste opdrachtgevers: Feenstra en het CBR. In EVG Academy #13 hebben de jonge (tech-)talenten hun skills ingezet om te gekke oplossingen te creëren, die zowel de werkdag bij Feenstra als de bijscholing van beroepschauffeurs een stuk aangenamer maken.
5 juli 2023

🎉 Succesverhaal van Cristian: Van Geschiedenis naar Business Intelligence Analist! 🚀

Begin dit jaar meldde Cristian zich bij EVG Start met een diploma Geschiedenis op zak. Hoewel zijn passie voor geschiedenis hem had gebracht waar hij was, voelde hij dat het tijd was om zijn kwaliteiten als onderzoeker in te zetten voor iets anders dan het verleden.  Bij EVG Start vond Cristian de ideale plek om zijn talenten en interesses samen te laten komen.
3 mei 2023

Deelnemers EVG Academy #12 aan de slag voor Vattenfall, Wigo4it en een Nederlandse bierbrouwer

De line-up voor EVG Academy #12 is bekend. Maar liefst dertien net afgestudeerde talenten gaan aan de slag voor Vattenfall, Wigo4it en een grote Nederlandse bierbrouwerij. De Academy start op 8 mei en wordt 31 mei feestelijk afgesloten in het EVG Café. 
23 maart 2023

Mentor Hans wil trainees helpen een goed beeld te vormen van wie ze zijn en wat ze willen

Hans Hubers heeft een carrière van ruim 40 jaar achter de rug. Sinds kort is hij mentor bij EVG Start en deelt hij zijn kennis en ervaringen met onze trainees.
21 februari 2023

EVG Start officieel SNA gecertificeerd

EVG Start is sinds kort officieel SNA gecertificeerd! Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk. Met dit keurmerk tonen wij aan een betrouwbare partner te zijn voor opdrachtgevers en laten we zien dat we onze personeelsadministratie goed op orde hebben.
20 februari 2023

Mentor Mario vindt het belangrijk om jonge talenten te ontwikkelen

Mario der Weduwen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Nu kiest hij ervoor jonge talenten te ontwikkelen. Waarom hij dit zo gedreven doet, legt hij uit in dit interview.
12 februari 2023

Julia Alberga leert onze talenten te denken als een ontwerper

Julia Alberga is trainer in de EVG Academy. Ze leert de talenten te denken als een ontwerper in de workshop Design Thinking. Het is een van de best beoordeelde workshops van de Academy.

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk!

Bel, mail, app of kom langs

085 4868320
office@evgstart.nl
Hogehilweg 19
1101 CB Amsterdam